top of page

MOGELIJHEDEN

SSR is a professional recording studio located in Rijen, The Netherlands,
featuring the best of both vintage analog en modern digital tools. Music is our passion, and we focus on making a big sound in an intimate setting.

TMS heeft al sinds 1993 ervaring in het maken van opnames. Aanvankelijk werkten wij nog met analoge meersporenrecorders. Inmiddels zijn de technieken enorm vooruitgegaan, waardoor al geruime tijd met Pro Tools, Logic wordt gewerkt

Nadat we alle opnames meerdere malen op diverse sporen hebben gemaakt, worden ze uitvoerig geëdit en gemixt. Na het mixen gaat het product naar onze masteringsuite, waar het tot in detail wordt gemasterd.

TMS beschikt over uitstekend apparatuur, wat ons in staat stelt om in combinatie met ons zeer goed luisterend oor het maximale uit jouw product te halen.

Bij ons kunnen zowel solo artiesten als bands terecht.

Wij maken orkestbanden op maat. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 1. U kiest voor een zeer goede orkestband. Hierbij zullen wij proberen om het originele muziekstuk zo dicht mogelijk te benaderen. Deze banden zijn altijd exclusief en worden niet aan derden verkocht.
   

 2. U kiest voor een remix. Wij kunnen een bestaande song naspelen en in iedere gewenste stijl remixen. Zo kunnen we bijvoorbeeld van iedere door u gekozen titel een apresski, trance (of andere) versie maken.
   

 3. U kiest voor een eigen song. Als u een tekst aanlevert kunnen wij er zelf de muziek bij componeren om op die manier een orkestband voor u te maken. Heeft u geen tekst, dan kunnen we ook een complete song (tekst en muziek) voor u maken in de door u gewenste stijl).
   

 4. U wilt een achtergrondkoor. Als u een koortje wilt, dan kunnen wij hiervoor zorgen. Standaard worden de orkestbanden zonder achtergrondkoortjes gemaakt.
   

 5. Wij kunnen de orkestband in een andere toonsoort voor u maken. Heeft u zelf al een orkestband die in de verkeerde toonsoort staat dan kunnen wij hem voor u in een andere toonsoort omzetten. 

 

Buma Stemra
SSR is aangesloten bij Buma/Stemra (garandeert auteursrechtelijke bescherming), PALM ( Professionele Auteurs Lichte Muziek) en onderhoudt nauwe contacten met muziekuitgeverijen, platenmaatschappijen, festivals ( nationale en juniorsongfestival) en TV-programma's (MTV, The Box, Raymann is laat, Barend & van Dorp).

Nadat een opname gemixt is moet deze nog worden gemasterd. SSR heeft een eigen mastering suite. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de opname.

Ervaren en onaangetaste oren (van de geluidstechnicus) in een hoogwaardig klinkende omgeving is datgene wat vereist is om de juiste aanpassingen te maken om de mix te verbeteren. SSR heeft o. a. een deel van de mastering gedaan voor de CD van de band moZart, waarbij de producers van Queen (Roy Thomas Baker), The Police (Miles Copeland) en Kiss (Gene Simmons) betrokken waren.

Een tweede, maar even belangrijk deel van het proces is de aflevering van het product, inclusief alle benodige foutloze data. De cd’s worden voorzien van alle benodigde codes volgens de red book standaard. (ISRC-codes, CD-tekst, etc.)

Naast masteren van een muziekstuk kunnen wij dit ook restaureren. Zo kunnen we tikken en ruis weghalen of reduceren en daarna het muziekstuk helderder laten klinken. Goede mastering vervolmaakt het artistieke en technische deel van de uiteindelijke compositie. Je kunt je muziek wereldwijd ten gehore brengen in de meest optimale weergave.

 

RECORDING
MICROPHONES
MASTERING

Een origineel vrijgezellenfeest organiseren?
Verras de vrijgezel door hem of haar een eigen cd samen met jullie gezelschap op te nemen. SSR biedt u alle mogelijkheden om een leuke middag in een echte studio door te brengen en een cd op te nemen.

Vrijgezellenfeest programma
Je maakt vooraf een keuze uit ons enorm assortiment van orkestbanden zodat het grootste gedeelte van de groep het lied thuis al kan in studeren.

Als je bij ons komt gaan we eerst samen het lied repeteren. Daarna ga je met zijn allen de studio in om het op te nemen. Tijdens de opname wordt je professioneel bijgestaan door 1 van onze geluidstechnici. Tevens is er een mogelijkheid om foto's of video-opnames te maken.

 

Als we gaan opnemen krijgt iedereen een koptelefoon op en ga je met zijn alle tegelijk zingen. Als de opname klaar is wordt alles bewerkt om nog even de puntjes op de i te zetten.

Tijdsduur: 2u (+ 1 uur uitloop)
Vanaf 1 personen tot maximaal 25 personen
Vaste prijs € 250,- t/m 10 personen. Bij meer deelnemers €10,- p.p. extra 

VRIJGEZELLEFEEST OPNAME

Zelf een song gemaakt en je wilt een professioneel advies? Dat kan! Voor slechts € 35,00 per song geven wij een advies over jouw mix.

Advies

 • Volumes over de gebruikte instrumenten

 • Effecten / filters op de gebruikte instrumenten

 • Planning over de gebruikte instrumenten

 • enz.

 

Tevens is het mogelijk om jouw complete Cubase, Logic of Pro Tools arrangement naar ons toe te sturen, zodat wij dit professioneel voor jou kunnen mixen. Prijs hiervoor op aanvraag.

BEOORDELING PRODUCTIE

Wij maken videoclips voor jouw single productie. Met onze ervaren regisseur wordt er eerst een script geschreven. Hierin wordt besproken waar en hoe we op gaan nemen. Onze ervaren cameramensen helpen je overal doorheen.

Vanaf 250.- heb je al een videoclip.

VIDEOCLIP MAKEN

Speciaal voor muzikanten die krap bij kas zit hebben we een speciale one take dag in het leven geroepen.  Je komt dan met de hele band 1 dag naar de studio en in die éne dag proberen we zoveel mogelijk liedjes op te nemen waarbij de kwaliteit niet ten onder mag doen. Informeer naar onze special tarieven die wij hiervoor hanteren.

BANDOPNAME

SSR helpt u om het maximale uit uw muziekproductie te halen. Wij werken met bekende tekstschrijvers en componisten en heeft een eigen uitgeverij en labels. Zo kunt u bij ons een eigen song laten schrijven. We kunnen u helpen met schrijven of een remix maken. Voor meer info kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

SONG WRITING
bottom of page